İki kişilik lazanya tarifi nasıl hazırlanır?

Lezzetli ve pratik bir lazanya tarifi arıyorsanız, iki kişilik ölçülerle hazırlanan bu tarif tam size göre. Kıymalı sosun aroması ve beşamel sosun kremalı dokusuyla nefis bir uyum yakalayan bu lazanya, özel günlerde veya günlük öğünlerde tercih edebileceğiniz doyurucu bir seçenek sunuyor.

19 Kasım 2025

İki Kişilik Lazanya Tarifi


Malzemeler:

  • 8-10 adet lazanya yaprağı (kuru veya taze)
  • 200 gr kıyma (karışık veya dana)
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 kutu domates püresi (400 gr)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, kekik
  • 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 200 gr beşamel sos (hazır veya ev yapımı)

Beşamel Sos İçin:


  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Bir tutam muskat cevizi

Hazırlanışı:


1. Kıymalı Harç Hazırlığı:

  • Soğan ve sarımsakları ince ince doğrayın
  • Havucu rendeleyin veya küp küp doğrayın
  • Tencereye zeytinyağını alıp soğanları pembeleşene kadar kavurun
  • Sarımsak ve havucu ekleyip 2 dakika daha kavurun
  • Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin
  • Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika kavurun
  • Domates püresini, tuzu, karabiberi ve kekiği ekleyip kaynamaya bırakın
  • Kısık ateşte 15-20 dakika pişirin

2. Beşamel Sos Hazırlığı:

  • Tereyağını tavada eritin
  • Unu ekleyip kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavurun
  • Sütü yavaş yavaş ekleyip topaklanmaması için sürekli karıştırın
  • Kıvam alana kadar pişirin, tuz ve muskat cevizini ekleyin

3. Lazanya Yapraklarının Hazırlanışı:

  • Kuru lazanya yapraklarını paket üzerindeki talimata göre haşlayın
  • Taze lazanya kullanıyorsanız, direkttttttt kullanabilirsiniz

4. Kat Kat Yerleştirme:

  • Fırın kabının tabanına biraz beşamel sos yayın
  • Lazanya yapraklarını dizin
  • Üzerine kıymalı harçtan yayın
  • Beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin
  • Bu işlemi 2-3 kat şeklinde tekrarlayın
  • En üste bolca kaşar peyniri serpin

5. Pişirme:

  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında
  • 30-35 dakika üzeri kızarana kadar pişirin
  • Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirin

Not: İsteğe bağlı olarak kıyma yerine mantar veya ıspanaklı iç harç da kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Popüler İçerikler
Tavuklu Lazanya Tarifi
Tavuklu Lazanya Tarifi
Editörün Seçtiği
Lazanya Nedir?
Lazanya Nedir?
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Lazanya Haşlanır mı?
Lazanya Haşlanır mı?
Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
Makarna Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
Makarna Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
Kolay Lazanya Tarifi
Kolay Lazanya Tarifi
Lazanya Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri
Lazanya Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Lazanya Yapımı
Lazanya Yapımı
Güncel
Kıymalı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
Lazanya Nasıl Yapılır?
Lazanya Nasıl Yapılır?
Mantarlı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
Mantarlı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
Lazanya Sebzeli Tarifi ve Malzemeleri
Lazanya Sebzeli Tarifi ve Malzemeleri
Beşamel Soslu Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
Beşamel Soslu Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
Bolonez Soslu Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
Bolonez Soslu Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
Lazanya Tarifi Oktay Usta
Lazanya Tarifi Oktay Usta
Lazanya Kaç Kalori?
Lazanya Kaç Kalori?
Fırında Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
Fırında Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
Lazanya Balığı Türleri ve Özellikleri
Lazanya Balığı Türleri ve Özellikleri
;