Patlıcanlı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Patlıcanlı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Lazanya

Patlıcanlı Lazanya, İtalyan mutfağının sık tercih edilen yemeklerinden biridir. Lazanya, İtalyanların ünlü makarna çeşitlerinden olup, birçok farklı şekilde servis edilebilir. Üzeri kaşar peyniri ile süslenen lazanya, isteğe bağlı olarak acılı, baharatlı soslarla veya sade olarak yapılabilir. Kıymalı, tavuklu, patlıcanlı ve dönerli gibi çeşitleri mevcuttur. Farklı bir lezzet arayanlar için patlıcanlı lazanya tarifi oldukça önerilir. Bu harika tarifi denemeye değer ve tadına bayılacaksınız.

Patlıcanlı Lazanya Malzemeler

  • 1 paket lazanya
  • 2 adet patlıcan
  • 3 adet domates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım kilogram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 300 gram kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Toz biber, karabiber
Beşamel Sos İçin

  • 1 kilogram süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
Patlıcanlı Lazanya Nasıl Yapılır?

Öncelikle patlıcanları iyice yıkadıktan sonra alacalı olarak soyun ve uzunlamasına ince şeritler şeklinde dilimleyin. Geniş bir kabın içerisine alarak acısının çıkması için yarım saat kadar tuzlu suda bekletin. Bu arada geniş bir tavaya zeytinyağını ilave edin ve ocağın altını açın. İnce ince kıydığınız kuru soğan ve sarımsağı hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra tavaya kıymayı ilave edip iyice karıştırarak kavurun. Kıyma kavrulurken kabuklarını soyup doğradığınız domatesleri de ekleyin. Son olarak tuz ve baharatları ekleyip tavayı ocaktan alın.

Suda bekleyen patlıcanların suyunu süzün ve kağıt havlu ile iyice kurulayın. Kızgın yağda patlıcanların her iki yüzünü de iyice kızartarak kağıt havlu serilmiş bir tabağa alın. Ardından bir sos tenceresinde sütü ısıtın ve tereyağını ekleyip karıştırın. Azar azar unu ekleyerek sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Tereyağı ile yağladığınız fırın tepsisinin zeminine lazanya yapraklarını döşeyin. Üzerine pişirdiğiniz beşamel sosun yarısını gezdirin ve sosun üzerine rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını serpin. Geriye kalan lazanya yapraklarını rendelenmiş kaşar peynirinin üzerine kapatacak şekilde döşeyin ve kalan beşamel sos ve kaşar peynirini ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Pişen patlıcanlı lazanyayı yaklaşık 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Ayşe Mine

12 Temmuz 2024 Cuma

Patlıcanlı lazanya yaptım ama beşamel sosu koyulaştıramadım, acaba unu eklerken başka bir şey mi yapmam lazımdı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Ayşe Mine Hanım, beşamel sosunun koyulaşmamasının birkaç nedeni olabilir. Unu eklerken yağ ile iyice kavurduğunuzdan emin olun. Ayrıca sütü yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak eklemek de önemlidir. Bu şekilde sosunuz daha koyu ve pürüzsüz bir kıvama gelecektir. Bir de sütü ekledikten sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin, çünkü sos zamanla koyulaşacaktır. Umarım bu ipuçları yardımcı olur! Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Lazanya Nedir?

Lazanya Nedir?

Haber Bülteni

Güncel

Lazanya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Lazanya Tarifi

Tavuklu Lazanya Tarifi

Güncel

Yalancı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Patates Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Patates Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Lazanya Tarifi

Kolay Lazanya Tarifi

Lazanya Tarifi Oktay Usta

Lazanya Tarifi Oktay Usta

Lazanya Haşlanır mı?

Lazanya Haşlanır mı?

Lazanya Nasıl Yapılır?

Lazanya Nasıl Yapılır?