Fırında Peynirli Lazanya Fırında peynirli lazanya, İtalyan mutfağının klasik ve lezzetli bir örneğidir. Bu tarifle, sevdiklerinize bu harika yemeği hazırlayarak onları mutlu edebilirsiniz. Fırında peynirli lazanya, çeşitli peynirlerle yapılabileceği gibi, kıyma, tavuk veya mantar gibi ek malzemelerle de zenginleştirilebilir. Fırında Peynirli Lazanya İçin Gerekli Malzemeler
Beşamel Sosu İçin
Fırında Peynirli Lazanya Nasıl Yapılır? Öncelikle lazanyada kullanacağınız iç malzemeyi hazırlamalısınız. Beyaz peyniri ufalayarak ve tercihen diğer malzemelerle (karabiber, sivri biber) karıştırarak iç harcı hazırlayın. Diğer taraftan, fırın tepsisinin dibini yağlayın. Beşamel sosu hazırlamak için, tencereye tereyağını ve unu koyarak hafifçe kavurun. Renk değiştirince üzerine sütü ekleyerek koyu bir kıvama gelene kadar karıştırın. Son olarak tuz ve karabiberi ekleyip ocağın altını kapatın. Beşamel sosunuz hazır. Fırın tepsisinin tabanına bir iki kaşık beşamel sos dökün ve yayın. Tepsinin en altına bir kat lazanya yaprağı serin. Üzerine hazırladığınız peynirli iç malzemeden dökün ve yayın. Üstüne tekrar beşamel sos dökün ve biraz kaşar peyniri serpin. Bu işlemi kat kat devam ettirin; lazanya yaprağı, beşamel sos, iç harç ve kaşar peyniri sırasıyla yerleştirin. Son kat olan lazanya yapraklarının üzerine beşamel sos ve kaşar peynirini dökün. Lazanyayı yarım saat dinlendirin. Bu süre sonunda, önceden 200-250 dereceye ısıtılmış fırına tepsiyi sürün ve üzeri kızarana kadar yaklaşık olarak 40 dakika pişirin. Fırında peynirli lazanya servise hazırdır. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. |