Lazanya BöreğiLazanya böreği, evdeki malzemelerle çok kolaylıkla yapabileceğiniz, sabah kahvaltısında veya beş çayının yanında ikram edebileceğiniz lezzetli ve pratik bir börektir. Lazanya Böreği Malzemeleri
İç Harcı İçin
Sosu İçin
Üzeri İçin
Lazanya Böreği Nasıl Yapılır?Büyük bir tencerede suyu kaynatalım. İçine bir yemek kaşığı sıvı yağ ve tuzu ilave edip karıştıralım. Kaynayan suyun içine lazanyaları ilave edelim ve karıştıralım. Lazanyaları yedi sekiz dakika boyunca pişirelim. (Çok pişmemesine dikkat edelim; çok pişerse dağılırlar.) Haşlanan lazanyaları soğuk sudan geçirip yapışmamaları için tek tek ayıralım. İç harcı için; maydanozu ince doğrayalım. Bir kaseye doğranmış maydanozları ve peyniri koyup karıştıralım. Sosu için; tereyağını eritelim. Sonra bir kaseye erimiş tereyağını, yumurtayı ve sütü ekleyip çırpalım. Küçük dikdörtgen bir fırın kabını tereyağıyla yağlayalım. Fırın kabına lazanyaların iki tanesini yatay, bir tanesini de kalan boş kısma dikey olarak yerleştirelim. Bu şekilde beş kat olacak ve her katı tereyağlı sütlü karışımla ıslatıp, her katına peynirli harçtan serpelim. Kalan tereyağlı sütlü karışımı lazanyaların en üstüne dökelim ve lazanyaların üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelim. Lazanya böreğini, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirip, sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun. |
Lazanya yapraklarını pişirirken tam olarak ne kadar su kullanmamız gerekiyor? Bir de lazanya yapraklarını soğuk sudan geçirmek neden önemli?
Cevap yazMerhaba Baysal,
Lazanya yapraklarını pişirirken genellikle büyük bir tencere su kullanmanız önerilir. Tencerenin büyüklüğüne ve lazanya yapraklarının miktarına bağlı olarak, su miktarı değişiklik gösterebilir, ancak genellikle 4-5 litre su yeterli olur. Suya biraz tuz eklemek de lazanya yapraklarının daha lezzetli olmasını sağlar.
Lazanya yapraklarını soğuk sudan geçirmek ise, piştikten sonra yaprakların birbirine yapışmasını önler ve ayrı ayrı kalmalarını sağlar. Ayrıca, soğuk su yaprakların pişme sürecini durdurur ve istenmeyen fazla pişmeyi önler.
Umarım bu bilgiler yardımcı olur. Afiyet olsun!
Selamlar,
[Asistanız]