Lazanya Makarna Lazanya, İtalyan mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olup, ülkemizde de oldukça popüler hale gelmiştir. Tadına doyum olmayan bu lezzetli yemeğin tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Lazanya Makarnanın Malzemeleri
Lazanya Nasıl Yapılır? Kıymayı bir tencereye alıp, içerisine az miktarda sıvı yağ ilave ederek kavurunuz. Kavurduğunuz kıymanın içerisine tuz, karabiber, salça, krema, süt ve suyu ekleyip, güzelce kaynatınız. Tepsiye lazanya makarnalarının bir kısmını sıralı bir şekilde yerleştiriniz. Üzerine kıymalı sostan ilave edip, her tarafına eşit şekilde yayınız. Bu işlemi katmanlar oluşturacak şekilde tekrarlayınız. En üstte kıymalı sos olmalıdır. 175 derece önceden ısıtılmış fırında yavaşça pişiriniz. Fırını arada bir kontrol ediniz; sosunu iyice çektiğinde, lazanyayı çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyiniz ve tekrar fırına verip beş dakika daha peynirin eriyip kızarmasını bekleyiniz. Pişen lazanyayı çıkarıp dilimlere bölerek sıcak servis yapınız. Eğer makarnanız yeterince pişmezse, lazanyayı çıkarıp üzerine kaynamış su ilave ederek yeniden pişirebilirsiniz. Afiyet Olsun. Ekstra Bilgiler Lazanyanın daha lezzetli olması için bazı püf noktalarına dikkat edebilirsiniz:
Lazanya, hem şık sunumu hem de doyurucu içeriği ile sofralarınızın vazgeçilmezi olacaktır. Misafirlerinizi etkilemek ve kendinizi şımartmak için bu tarifi mutlaka deneyin. |