Tavuklu lazanya, lazanya denilince insanların aklına ilk olarak bir katı bol kıymalı diğer katı bol peynir ve domates soslu bir yemek geliyor. Son dönemlerde lazanya çeşitli etler ve sebzelerle yapılmakta. Bunlardan biri de tavuk lazanya yapımı diğer lazanya ile aynı ama lezzeti çok başka.
Tavuklu Lazanya Malzemeleri
9 adet lazanya
500 gram tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet patates
1 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber
Domates sosu için
4 adet orta boy domates
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
4 yemek kaşağı zeytinyağı
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Beşamel Sos için
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Tavuklu Lazanya Nasıl Yapılır?
Orta boy tencerenin ince sıvı yağı ve küçük küçük doğranmış kuru soğanları ekleyip orta ateşte kavurmaya başlıyoruz. Daha sonra kırmızı biber ve yeşil biberi de ufak ufak doğrayıp soğanlarla ile kavurmaya devam ediyoruz. Küçük küçük doğramış olduğumuz tavuk göğsünü de ekleyip orta ateşte kavurmaya devam edin. Tavuklar sulanıp suyunu iyice bıraktığı zaman küçük küçük doğradığınız patatesleri de ekleyin tavukla beraber kavurmaya devam edin.
Kavurma işlemi bittikten sonra salça ve baharatı de ekleyin 2-3 dakika kavurduktan sonra ocağın altını kapattın. Yayvan bir tavanın içine zeytinyağını ve yemeklik doğranmış soğanları ve sarımsakları ekleyip soğanlar hafif kızarana kadar kavurun daha sonra kabuğu soyulmuş rendelenmiş domatesleri ekleyin orta ateşte pişirmeye devam edin.
Suyunu bırakmış domateslerin içine şeker ve tuzu ilave edip domates suyunu çekene kadar ocakta pişirmeye devam edin. Suyunu çeken domates ocakta indirin. Küçük bir sos tavasının içine tereyağı ve sıvı yağı ekleyip erittikten sonra unu koyup kavurmaya başlıyoruz. Unun kavurma kokusu geldikten sonra soğuk sütü ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Muhallebi kıvamını aldıktan sonra tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan indirin. Lazanyalar haşlanması gerekiyorsa makarna haşlar gibi tuzlu bol suda haşlayıp soğuk suyun altında bolca tutulmalı. Eğer lazanyalar kalın ise 3 kat şeklinde yapın. İstediğiniz herhangi bir fırın tepsisine altına domates sosunu yarısını eşit bir şekilde yayın ve 3 adet lazanyayı yan yana dizin daha sonra beşamel sosu sürüyoruz ve hemen ardında yapmış olduğumuz tavuk sotesi ekliyoruz. Bu işlemi malzemelerimiz bitene kadar devam ediyoruz. En üste kalan lazanyanın üzerine beşamel sosu döküp son olarak da kaşar rendesini ekleyip daha önce ısıtılmış 180 derecelik fırında lazanyanın üzeri kızarana kadar 25-30 dakika kadar pişiriyoruz.
Afiyet Olsun.
23.01.2024 03:56:30
Tavuklu Lazanya ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Ben bir arkadaşımda çok güzel bir kazanda Yeşim. Kazanmanın inde kerevi, Mantar ve bir çok çeşit harmanlanarak pişirilmişti. Bende evde çocuklarıma aynısından ama et olsak tavuk kullanarak yapmak istiyorum. Tavuklu kazanla için bana en güzel tarifinizi verir misiniz? Hatice . 05.11.2018 08:18:15
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024