Mantarlı Lazanya
Mantarlı Lazanya, enfes tadı ile çok beğenilerek yeniliyor. Bir İtalyan klasiği olan, harika lezzeti ile sadece İtalya'da değil bütün dünyada çok sevilen lazanyayı mutlaka mantarlı da denemelisiniz. Mantar ve beşamel sos ile taçlandırılan lazanyanın enfes tadı bir kat daha artmaktadır. Mantarlı lazanya görkemli lezzeti ile damaklarda unutulmaz bir tat da bırakır.
Bu tarife göre mantarlı lazanya pişirebilirsiniz.
Mantarlı Lazanya İçin Gereken Malzemeleri- 12 yaprak lazanya
- 1 su bardağı rendelenmiş mozerella peyniri (Eğer yoksa kaşar da kullanılabilir)
Beşamel Sos İçin Malzemeleri- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 3 tane karanfil
- 1 arpacık soğan
- 1 adet muskat cevizi rendesi
- 1 tane defne
- 1 çay kaşığı tuz
Mantar Harcı İçin Gereken Malzemeleri- Bir kilo kültür mantarı
- Yarım demet maydanoz
- 2 tane orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 tatlı kaşığı öğütülmüş karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Mantarlı Lazanya Nasıl Yapılır?
Öncelikle bir tencere içinde tereyağını eritin. Unu ekleyin ve unun kokusu çıkana kadar kavurun. Azar azar sütü ekleyin, bir yandan da karıştırın ki un topaklanma yapmasın. Sütün tamamını döktükten sonra arpacık soğanı soyun, boydan boya kesin ve içerisine defne yaprağını koyun.
Karanfilleri de soğanın içerisine koyun ve beşamel sosun içine atın. Muskat cevizi rendesini de ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Kaynayınca tuzunu atın ve ocağın altını kısın, 10 dakika bu şekilde pişirin. Bu sırada mantarlı harcı hazırlamak için soğanları ince şekilde kıyın. Maydanozu da ince şekilde doğrayın. Mantarları da soğanları doğradığınız gibi küçük şekilde doğrayın. Zeytinyağı nı büyük bir tavada ısıtın. Soğanları ilave edip soteleyin. Soğanlar sotelenir iken tereyağını da ilave edin ve kavurmaya devam edin.
Soğanlar kavrulduktan sonra mantarları ekleyin ve soteleme ye devam edin. Mantarlar yumuşadıktan sonra da maydanoz, karabiber ve tuzunu ilave edin. 2-3 dakika daha soteledikten sonra ocağın üstünden tavayı alın. Fırını 190 derecede ayarlayın ısınsın. Fırın ısınırken sizde bu sırada beşamel sosu bir fırın kabının dibine sürün. Üzerine üç yaprak lazanya serin. Yaprakların üstüne de yine beşamel sostan sürün. Onun üstüne mantarlı harçtan koyun. Üzerine üç lazanya yaprağı kapatın. Bu şekilde tüm harcı ve lazanyayı kullanın. En son kullanılan lazanya yaprağının üzerine sadece beşamel sostan sürün. Üzerine de mozarella peyniri veya kaşar peyniri dökün. Önceden ısıtılmış olan fırında 30 dakika kadar pişirin. Mantarlı lazanya hazır.
Afiyet olsun.
22.01.2024 01:30:34
Mantarlı Lazanya ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|