Lazanya Yapımı
Lazanya Yapımı, lazanya peynir ve domates sosları ile yapılan İtalya 'ya ait bir yemek türüdür. Hemen herkes tarafından sevilerek yenir ve damak tadına göre farklı malzemelerle yapılabilir. Etli, tavuklu, sebzeli yapılabilir.
Lazanya Yapımı İçin Gerekli Malzemeleri- On iki on üç adet lazanya
- Dört yüz elli gram kıyma
- İki tane kuru soğan
- İki tane havuç
- Üç dört diş sarımsak
- Karabiber
- Tuz
- Beş yüz gram domates sosu veya domates suyu
- Üç dört yemek kaşığı tereyağı
- Dört yemek kaşığı un
- Üç su bardağı dolusu süt
- Üç yüz gram kadar taze kaşar rendesi
Lazanya Yapımı, lazanya yapılırken en önemli püf noktası yapılan sosların kıvamının sulu bir kıvamda olmasıdır.
Öncelikle soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayıp tavaya alıyoruz ve çok az bir yağ koyup kavuruyoruz. Sonra havuçları rendeleyip onları da tavaya ekliyoruz ve kavurma işlemine devam ediyoruz. Bir süre sonra kıymayı da ilave ediyoruz ve iyice kavuruyoruz. Kıyma suyunu bırakıp tekrar çekene kadar kavuruyoruz ve kavrulunca domates sosu ya da suyunu ilave ediyoruz. Karabiber ve tuzunu ekleyip ağzını kapatıyoruz. Yaklaşık on beş dakika kadar pişiriyoruz. Pişince dinlenmeye alıyoruz. Diğer yandan sosu için bir kaba tereyağını alıyoruz. Tereyağı eriyince ununu ilave ediyoruz ve iyice kavuruyoruz. İyice kavrulunca üç su bardağı süt ekliyoruz ve topaklanma kalmayacak şekilde karıştırıyoruz.
Kıvamı hafif sulu şekilde olacaktır. Kıvamını alınca ocağın altını kapatıyoruz. Fırın tepsisinin altına bir miktar bu sostan sürüp üzerine lazanyaları diziyoruz. Lazanyanın üzerine kıymalı harç döküp iyice yayıyoruz. Daha sonra tekrar lazanya ve sos diziyoruz bu işlemi dört defa tekrarlıyoruz en son kata kalan sosu döküp rendelenmiş kaşarı ekliyoruz. Önceden ısıtılmış fırına sürüyoruz. Üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Sıcak bir şekilde servis edilirse daha lezzetli olacaktır.
20.01.2024 11:46:42
Lazanya Yapımı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|