İlk önce kıymalı harcımız yapalım. Soğan, biber ve domates küp doğrayıp çok az zeytinyağında soğanları ve biberleri soteleyelim. Ardından kıymayı ekleyip tane tane olana kadar pişirelim. Domates, biber ve domatesleri ekleyip en sonda maydanoz ve baharatını ilave edelim. Beşamel sosunu hazırlayalım. Tereyağı ve unu kavurup azar azar ılık sütü ekleyin ve topaklanmaması için koyulaşana kadar sürekli karıştıralım. Lazanya yapacağımız tepsiyi yağlayalım. En alt kısma hazırladığımız beşamel sosumuzdan sürelim.
Üzerine 1 sıra lazanya yapraklarını dizip tekrar beşamel sosunu sürelim. Kıymalı harçtan koyup yayalım. Bu şekilde 5 sıra yapıp veya ne kadar kalınlık istiyorsanız en üste de beşamel sos sürüp, kaşar peyniri rendesi serpelim. 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim. Piştikten sonra kıymalı lazanyayı servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Not: Beşamel sosunu her lazanyaya sürün yoksa sert kalır.