Barilla Lazanya

Barilla Lazanya, İtalyan mutfağının en sevilen ve en ünlü yemeklerinden bir tanesidir. Çok besleyici ve oldukça da doyurucudur. Dünya üzerinde birçok çeşidi olan lazanyanın bizim damak tadımıza en uygun olanını sizlerle paylaşıyoruz. Kolay gelsin.

Barilla Lazanya Malzemeleri

  • 10 adet lazanya yaprağı
li>
  • Küçük bir kâse rendelenmiş kaşar peyniri
  • Beşamel Sos İçin Malzemeleri

    • 3 çorba kaşığı un
    • 3 su bardağı süt
    • 2 çorba kaşığı tereyağı
    • 1 çay kaşığından biraz az tuz
    • Bir fiske kara biber

    Harcı İçin Malzemeleri

    • 250 gram az yağlı kıyma
    • 3 adet orta büyüklükte kuru soğan
    • 2 adet orta büyüklükte rendelenmiş havuç
    • 2 adet orta büyüklükte rendelenmiş domates
    • 1 çorba kaşığı domates salçası
    • Yarım çorba kaşığı tuz
    • Yarım çay kaşığı karabiber
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ
    Barilla lazanya nasıl yapılır?

    Lazanyayı hazırlamaya öncelikle iç harcını yaparak başlıyoruz. Bunun için ilk olarak geniş bir tavanın içine sıvı yağı atıp, ocağa alıyoruz. Kuru soğanları yemeklik şekilde doğrayıp, kızaran yağın üzerine ilave ediyoruz. Soğanlar bir miktar pembeleştikten sonra kıymayı ilave edip, harlı ateşte ve kapağı kapalı vaziyette birkaç dakika pişiriyoruz. Daha sonra üzerine rendelenmiş havuçları ilave edip, birkaç çevirim daha sürekli karıştırarak kavuruyoruz. Havuçlar diriliğini kaybedince rendelenmiş domatesi ve salçayı ekleyip, birkaç dakika daha kavuruyoruz.
    Tuzunu ve karabiberi de ekleyip karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz.

    Başemal sosu hazırlamak için ikl olarak küçük bir tencerenin içine tereyağını atıp bir miktar kızartıyoruz. Daha sonra unu tencereye atıp kaşık yardımıyla ve çok hızlı bir şekilde karıştırıyoruz. Birkaç dakika bu şekilde kavurduktan sonra üzerine sütümüzü yavaş bir şekilde ve sürekli karıştırarak ilave ediyoruz. Sosun dibine çökmemesi ve topaklanmaması için bu aşamada karıştırmayı hiç bırakmamak gerekir. Başemal sos kaynadıktan sonra, kısık ateşte 5.6 dakika pişirip, tencere ocakta iken çırpıcının hızlı ayarında yaklaşık 5 dakika boyunca çırpıyoruz. Daha sonra tuzunu ve kara biberi ilave edip, ocaktan alıyoruz.

    Borcam fırın kabının dibini sıvı yağ ile yağladıktan sonra beşamel sos ile tepsinin dibini kaplayacak şekilde yayıyoruz. Üzerine kıymalı harçtan koyuyoruz. Kıymalı harcın üzerini de lazanya yaprakları ile kapatıyoruz. Daha sonra üzerine kaşar peynir serpiştirip, yeniden aynı sıra ile bir kat daha oluşturuyoruz. En son lazanya yapraklarını kapatıp, beşamel sos ile kapladıktan sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştiriyoruz.

    200 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Hazır olan lazanyayı fırından çıktıktan 10 dakika sonra servis edebilirsiniz.

    Afiyet olsun.
    19.01.2024 22:48:41
    Barilla Lazanya ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

    Sayfayı Düzenle

    Barilla Lazanya Yorumları

    Kırmızı sayıyı girin

    0 Yorum Yapılmış "Barilla Lazanya"
    Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

    Lazanya Haşlanır Mı

    Lazanya Haşlanır Mı, lazanya makarna hamurundan elde edilen ince ve yassı plakalardan elde edilen yemeğe ve bu plakalara verilen isimdir. Geleneksel Bir...
    Devamını Oku

    Lazanya Hamuru

    Lazanya hamuru, Kolayca evde yapabileceğiniz bir lazanya hamurunun nasıl yapılacağını basamaklarıyla anlatacağım sizlere fakat ondan önce sizlere lazanya ham...
    Devamını Oku

    Lazanya Nedir

    Lazanya nedir, İtalyan mutfağına ait bir yemektir. İtalyanların meşhur makarna çeşitlerinden biridir. Besleyici ve kalorisi yüksek bir besindir. Çok çeşitli ...
    Devamını Oku

    Lazanya Balığı

    Lazanya balığı: Lazanya aslında bir balık türü değil marna çeşididir. İtalyanların meşhur ana yemeği olan lazanyanın bir balık türü olduğu söylentisi ortaya ...
    Devamını Oku

    Veronelli Lazanya

    Veronelli Lazanya, Bilindiği gibi lazanya İtalyan mutfağına özgü bir yemek çeşididir. Yani İtalyanların oldukça meşhur olan makarna türlerinden birisidir. Ol...
    Devamını Oku

    Patates Lazanya

    Patates lazanya, lazanya İtalyan mutfağının bir yemeğidir. Aslında bir çeşit makarna türüdür. Kalorisi çok yüksek olan bu besin ince yaprak şeklinde bir...
    Devamını Oku

    Tavuklu Lazanya Tarifi

    Tavuklu lazanya, lazanya peynir, domates sosu veya et sosu ile yapılan italyanlara ait bir yemektir. Farklı damak tatlarına göre farklı şekillerde yapılabili...
    Devamını Oku

    Yalancı Lazanya

    Yalancı lazanya, kendi zevkimize uygun olarakiki şekilde hazırlanabilir. Kıymalı ve krepli olarak herkesin zevkle yiyebileceği bir yemektir. Canınız laz...
    Devamını Oku

    Lazanya Çeşitleri

    Lazanya Çeşitleri, Lazanya peynir, domates, domates sosu, kıyma ya da et sosu ile yapılan bir tür İtalyan lezzeti olarak bilinmektedir. Lazanya makarnad...
    Devamını Oku

    Ispanaklı Lazanya

    Ispanaklı Lazanya Türk mutfağına yabancı bir yemek olduğu için hiç tatmamış olabilirsiniz. Bazılarınız ismini bile ilk defa duyuyor olabilir. Fakat ıspanaklı...
    Devamını Oku

    Lazanya Kalori

    Lazanya Kalori, lazanya son derece lezzetli bir hamur işi yemek olması sebebi ile kalorisi yüksek bir besin olarak bilinir. Bunun aslı lazanya hazırlanırken ...
    Devamını Oku

    Fırında Peynirli Lazanya

    Fırında peynirli lazanya, bir çeşit İtalyan yemeğidir. Sizde bu güzel lezzeti tarifimizden faydalanarak yapıp, sevdiklerinizle afiyetle yiyebilirsiniz. Fırın...
    Devamını Oku

    Bolonez Soslu Lazanya

    Bolonez soslu lazanya, Bolonez soslu yapılan ve beşamel sosun da eşlik ettiği bu yemek lezzeti ile bilinen bir yemektir. Özel günlerde genelde sofralarda yer...
    Devamını Oku

    Etsiz Lazanya Tarifi

    Etsiz Lazanya Tarifi, lazanya özellikle etli ya da kıymalı harç ile yapılan çok lezzetli bir yemek çeşididir. Genellikle yetişkinler tarafından sevilen lazan...
    Devamını Oku

    Kolay Lazanya Tarifi

    Kolay Lazanya tarifi, Özellikle çalışan hanımlar ve öğrenci evleri için hem değişik bir lezzet seçeneği olan lazanya hem de kolaylıkla ve kısa zamanda hazırl...
    Devamını Oku

    Lazanya Nasıl Yapılır

    Lazanya nasıl yapılır, bu bir çeşit İtalyan makarnasıdır. Sebze çeşitleri ile yapılabileceği gibi, tavuk, tavuk-mantar, kıyma ve çeşitli peynirlerle de ...
    Devamını Oku

    Lazanya Tarifi Oktay Usta

    Lazanya Tarifi Oktay Usta, Lazanya, tadı çok merak edilmekte olup bu lezzet bizim kültürümüze İtalyadan gelmektedir. Lazanya bir tür İtalyan makarnasıdır. La...
    Devamını Oku

    Lazanya Makarna

    Lazanya makarna, Lazanya ülkemizde İtalyan yemeği olarak bilinse de ülkemizde çokça yapılan yemek haline gelmiştir. Yediğiniz de tadı damağınızda kalaca...
    Devamını Oku

    Pastavilla Lazanya

    Pasta villa lazanya, İtalyan mutfağının lezzetli makarna türlerinden biri olan pasta villa lazanya artık Türk mutfağında da çok yapılmaktadır. Çok kısa süred...
    Devamını Oku

     

    Popüler İçerik
    Lazanya Haşlanır Mı
    Lazanya Hamuru
    Lazanya Nedir
    Lazanya Balığı
    Veronelli Lazanya
    Son Forum Konuları
    Yardım Sayfaları
    Gizlilik Politikası  
    Çerez (Cookie) Politikası
    Güvenlik Politikası
    Bizimle İletişime Geçin
    Forumlar
    Site Haritası
    Feed
    Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
    Ocak - 2024