Soğanları ince ince doğrayıp yağda bir güzel soğanı kavuralım.
Soğanlar biraz pembeleşince kıymayı ekleyip, soğanlarla beraber kavurmaya devam edin. Ocakta kavrulan soğan ve kıymaların üzerine doğranmış biberi ve domatesleri de ekleyip biraz daha kavurup soğanla bebraber soteleyelim. Baharatlarını da ekleyip suyunu çekene kadar pişirmeye devam edelim. Bütün malzemeler birbiriyle güzelce harmanlandıktan sonra ocağın altına kapatalım. Bir taraftan da beşamel sosu hazırlamaya başlayalım. Beşamel sos için unumuzu yağda hafif kavuralım ve hızlıca karıştırarak soğuk sütümüzü yavaş yavaş acele etmeden ilave edelim. Tuzumuzu ekleyip pütürsüz hale gelene kadar karıştırmaya devam edelim. Kare biçiminde fırın kabınızın alt kısmına biraz makarna serelim üstüne beşamel sos ve kıyma harcını yarısını ekleyelim. Daha sonra tekrar makarna, beşamel sos ve kıymanın geri kalanını üzerine serdikten sonra kalan beşamel sosu ekleyelim. Rendelediğiniz kaşar peynirini de üstüne serptikten sonra 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
Yalancı lazanyanın dilimlere ayırdıktan sonra servis edelim.
Afiyet olsun.