Öncelikle iç harcını hazırlayarak başlarız. Soğanlar küp-küp doğranır tavaya sıvıyağ alınır. Soğanlar yağa eklenir ve kızartmaya bırakılır. Üzerine küçük küçük doğranmış tavuk etleri ilave edilir. Domates ve biberlerde doğranır ve tavala eklenir. Sarımsaklar soyulur ve havanda dövülüp eklenir ve sotelemeye başlanır. Soteleme işlemi tamamlanınca tuz, karabiber, pul biber ve kekik atılır. Üzeri kapatılıp dinlenmeye bırakılır. Derin bir tencere ocağa alınır içerisi su ile doldurulur içerisine tuz ve sıvıyağ eklenir. Lazanyalar pişirilmek için tencereye alınır.
Ocak yakılır ve su kaynayınca lazanyalar kontrol edilmeye başlar. Yarı pişmiş bir kıvamda olması gerekir. Bu kıvama gelince tencereden alınır soğuk suya tutulur ve süzülür bir kenara alınır ve beşamel sos hazırlanmaya başlar. Tencereye sıvıyağ alınır ve un eklenir. Un kavrulunca süt eklenir ve karıştırılır. Daha sonra tuz, karabiber, muskat eklenir. Akıcı bir kıvama gelen sos ocaktan alınır. Süzülen lazanyalarla fırın kabının altı kapatılacak şekilde lazanya dizilir üzerine iç harç eklenir, kaşar rendesi dökülür ve tekrar lazanya dizilip harçla kaplanır yine bolca kaşar peyniri serpilip yüz seksen derecede ısıtılmış fırına sürülür. Üzeri kızarınca çıkarılır ve sıcak olarak servis edilir.