{ "title": "Veronelli Lazanya", "image": "https://www.lazanyatarifi.gen.tr/images/veronelli-lazanya-4989.jpg", "date": "20.01.2024 07:01:44", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Veronelli Lazanya, Bilindiği gibi lazanya İtalyan mutfağına özgü bir yemek çeşididir. Yani İtalyanların oldukça meşhur olan makarna türlerinden birisidir. Oldukça besleyici ve yüksek kalorili bir besin olan lazanya birçok şekilde servise sunulabilir. Kıymalı, sebzeli, tavuklu ve mantarlı gibi birçok soslarla lezzetlendirilebilir. Peki veronelli lazanyayı hiç duydunuz mu? Veronelli lazanya şahane lezzete sahip olan lazanya için özel bir şekilde üretilmiş olan bir üründür. Durum buğdayı irmiğinden üretilmiş olan bu ürün soslu ve klasik olarak iki çeşitte piyasaya sunulmuştur. Sos yapmadan hazırlayabileceğiniz kendiliğinden soslu olan bu lazanyayı fesleğen soslu ve sebzeli olarak birçok çeşitte bulabilirsiniz. Lezzetli harika ve pratik bir lazanya türü olan veronelli lazanyayı oldukça kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Lazanya sevenler için harika bir seçim olacak olan ve klasik veronelli lazanya tarifini mutlaka deneyin.

Veronelli lazanya malzemeleri
Beşamel sos için
Veronelli lazanya tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle yemeklik doğranmış soğanları bir tavanın içerisinde kıyma ile sıvı yağda kavurduktan sonra içerisine küp-küp doğradığınız domatesleri de ilave edip bu şekilde de 4-5 dakika daha kavurarak tavayı ocaktan alın. Bu arada veronelli lazanyayı kaynatılmış suyun içerisinde yaklaşık 2-3 dakika bekletip bir süzgecin üzerine alın. Beşamel sosu hazırlamak için bir tencerenin içerisine sütü ve unu ilave edip çırpma teli ile iyice karıştırdıktan sonra tereyağını da ilave ederek ocağın altını açın ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirip tencerenin altını kapatın. Yağlanmış bir fırın tepsisine veronelli lazanyaları bir kat dizdikten sonra üzerini hazırlamış olduğumuz kıymalı harçtan eşit miktarda kapatın ve iç harcın üzerine de hazırladığınız beşamel sosun yarısını gezdirerek dökün. Ardından rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını da lazanyaların her tarafına eşit miktarda gelecek şekilde ekledikten sonra geriye kalan veronelli lazanyaları da tepsinin içerisine dizdikten sonra kalan beşamel sos ve kaşar peyniri rendesini üzerine gezdirin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirerek sıcak bir şekilde servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }