{ "title": "Vejeteryan Lazanya", "image": "https://www.lazanyatarifi.gen.tr/images/vejeteryan-lazanya-4784.jpg", "date": "19.01.2024 17:39:23", "author": "emine mutlu", "article": [ { "article": "
Vejetaryen lazanya: İtalyan yemeği olarak bilinir. Dukan diyetinde yapılan en önemli yemeklerinden biridir. Yapılması biraz zahmetli olsa da lezzetli bir yemektir. Yanında sarımsaklı ekmek, yeşil salata ile ikram edildiğinde bu menü kimsenin hayır diyemeyeceği bir lezzet haline dönüşür. Domates sosu, beşamel sos ve sebzeleri pişirmekten oluşan aşamaları vardır.

Vejeteryan lazanya için malzemeler
Domates sosu için
Beşamel sosu için
Vejetaryen lazanya nasıl yapılır?

Domates sosu nasıl yapılır?

Domatesleri küp-küp şekilde doğrayın. Yarım soğanı ufak bir şekilde doğradıktan sonra zeytinyağını tavaya koyarak soğanları kavurmaya başlayın. Soğanlar pembeleştikten sonra domatesleri ekleyin. Domatesler eriyip yumuşayınca içine yarım su bardağı su, tuz ve bir kaşık şeker ekleyip kapağı açık şekilde pişirmeye devam edin. Domates sosunu doğrayıcıdan geçirmeyin.

Sebzeleri hazırlamak için; Dolmalık biberi dörde ayırın. Kabak ve patlıcanları uzunlamasına ortalama 2-3 santim kalınlığında kesin. Uzunlamasına istemiyorsanız yuvarlak şeklinde de doğrayabilirsiniz. Fırın tepsisine sebzeleri yerleştirin. Üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiberi gezdirerek harmanlayın. Fırını önceden 200 derecede ayarlayıp ısınmasını sağlayın. Kaşar peynirini rendeleyip bir kenarda bekletin.

Beşamel sosu için; En son beşamel sosunu hazırlayın. Çünkü sos durdukça koyulaşacağı için özelliğini yitirecektir. Ufak bir tencereye tereyağını eritin. Üzerine unu ekleyin ve kavurmaya başlayın. Rengi pembeleştikten sonra azar azar sütü ilave edin. Kıvamı çok koyu olmayacak kadar pişirin. Daha sonra tuzunu ve biberini ekleyin ve altını kapatın. Son olarak kare fırın kabını beşamel sosla kapatın üzerine iki yaprak lazanya koyun. Lazanyaların üzerine domates sosu ekleyin. Lazanyaların kuru bir yeri kalmasın. Domates sosun üzerine sebzeleri düzgün bir şekilde dizin. Sebzelerin üzerine iki üç kaşık beşamel sosu ekleyin. Serpme şeklinde eklerseniz tadı daha güzel olacaktır. Tekrar lazanyayı üzerine kapatın. Ardından domates sosu ile lazanyaları kapatın ve sebzeleri koyun. Böylece iki kat oluşmuş olacaktır. Üzerine biraz kaşar peyniri serpin. Tekrar lazanya koyun. En üst katında ise lazanya ile kapattıktan sonra domates sosu üzerine en üstte de beşamel sos ile kaplayın. Daha sonra kaşar peyniri rendesini borcama yayın. Daha önceden ısıttığınız 200 derecede fırına koyarak 20-25 dakika pişirin. Vejetaryen lazanya et sevmeyenler için güzel bir alternatiftir.
" } ] }