{ "title": "Tavuklu Lazanya", "image": "https://www.lazanyatarifi.gen.tr/images/tavuklu-lazanya-9876.jpg", "date": "23.01.2024 03:56:30", "author": "Nilgün Öztürk", "article": [ { "article": "Tavuklu lazanya, lazanya denilince insanların aklına ilk olarak bir katı bol kıymalı diğer katı bol peynir ve domates soslu bir yemek geliyor. Son dönemlerde lazanya çeşitli etler ve sebzelerle yapılmakta. Bunlardan biri de tavuk lazanya yapımı diğer lazanya ile aynı ama lezzeti çok başka.

Tavuklu Lazanya Malzemeleri
Domates sosu için
Beşamel Sos için
Tavuklu Lazanya Nasıl Yapılır?

Orta boy tencerenin ince sıvı yağı ve küçük küçük doğranmış kuru soğanları ekleyip orta ateşte kavurmaya başlıyoruz. Daha sonra kırmızı biber ve yeşil biberi de ufak ufak doğrayıp soğanlarla ile kavurmaya devam ediyoruz. Küçük küçük doğramış olduğumuz tavuk göğsünü de ekleyip orta ateşte kavurmaya devam edin. Tavuklar sulanıp suyunu iyice bıraktığı zaman küçük küçük doğradığınız patatesleri de ekleyin tavukla beraber kavurmaya devam edin. Kavurma işlemi bittikten sonra salça ve baharatı de ekleyin 2-3 dakika kavurduktan sonra ocağın altını kapattın. Yayvan bir tavanın içine zeytinyağını ve yemeklik doğranmış soğanları ve sarımsakları ekleyip soğanlar hafif kızarana kadar kavurun daha sonra kabuğu soyulmuş rendelenmiş domatesleri ekleyin orta ateşte pişirmeye devam edin.

Suyunu bırakmış domateslerin içine şeker ve tuzu ilave edip domates suyunu çekene kadar ocakta pişirmeye devam edin. Suyunu çeken domates ocakta indirin. Küçük bir sos tavasının içine tereyağı ve sıvı yağı ekleyip erittikten sonra unu koyup kavurmaya başlıyoruz. Unun kavurma kokusu geldikten sonra soğuk sütü ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Muhallebi kıvamını aldıktan sonra tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan indirin. Lazanyalar haşlanması gerekiyorsa makarna haşlar gibi tuzlu bol suda haşlayıp soğuk suyun altında bolca tutulmalı. Eğer lazanyalar kalın ise 3 kat şeklinde yapın. İstediğiniz herhangi bir fırın tepsisine altına domates sosunu yarısını eşit bir şekilde yayın ve 3 adet lazanyayı yan yana dizin daha sonra beşamel sosu sürüyoruz ve hemen ardında yapmış olduğumuz tavuk sotesi ekliyoruz. Bu işlemi malzemelerimiz bitene kadar devam ediyoruz. En üste kalan lazanyanın üzerine beşamel sosu döküp son olarak da kaşar rendesini ekleyip daha önce ısıtılmış 180 derecelik fırında lazanyanın üzeri kızarana kadar 25-30 dakika kadar pişiriyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }