Sebzeli Lazanya, Genellikle kıymalı tarifleri ile tercih edilen bir lezzettir. Ancak elbette et tüketimi konusunda hassasiyetleri olan kişiler için sebzeli tarifi de oldukça lezzetli olacaktır.
Sebzeli Lazanya Mazemeleri 4 Kişilik
1 adet orta boy yeşil biber
1 adet orta boy kapya biber
1 adet orta boy patlıcan
1 adet orta boy taze soğan
1 adet orta boy kabak
1 adet havuç
1 kâse mantar
2 diş sarımsak
1 paket lazanya
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı kaşar peynir rendesi
1 tutam karabiber
1 tutam kırmızı biber
2 çay kaşığı tuz
Sosu için
Yarım su bardağı un
4 su bardağı süt
Bir adet tavuk bulyon
2 yemek kaşığı margarin
1 tutam karabiber
Sebzeli Lazanya Nasıl Yapılır?
Sebzelerimizi büyük bir kabın içine küp-küp doğruyoruz. Her bir sebze aynı boyutlarda olursa bu daha hoş bir görüntü elde etmemizi sağlayacaktır. Sıvı yağı koyduğumuz tavaya tüm sebzelerimizi ekleyerek pişmeleri için kapağını kapatıyoruz. Tüm sebzelerin yumuşaması yeterli olacaktır. Pişmeye yakın 2 diş sarımsağı ve baharatları, tuzu ilave ediyoruz. Bu arada paketinden çıkardığımız lazanyayı kaynar suyun içine atıp 5 dakika kadar haşlıyoruz. Haşlama işleminden sonra buzlu suda şok yapıyoruz. Şokladığımız lazanyaları kuruması için mutfak havlusunun üzerine koyuyoruz. Aynı zamanda diğer taraftan orta boy bir tencerede margarini eritiyoruz. Üzerine unu ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Bir kavurduktan sonra yavaş yavaş sütü ilave ediyoruz. Karabiberi de üzerine ekleyip kıvamı koyulaşıncaya kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Pişme işlemi tamamlandıktan sonra kenara aldığımız sosu kısa aralıklarla karıştırmaya devam ediyoruz. Üzeri kabuk bağlarsa kullanımı zor olacaktır. Lazanyayı koyacağımız borcamı yağladıktan sonra ince bir tabaka halinde sosu sürüyoruz. Mutfak bezi üzerinde kurumuş olan lazanyalardan bir katman seriyoruz. Sebzelerin bir kısmını bu tabakanın üzerine döküyoruz. Kaşar rendesini üzerine döküyoruz. Bu işlemi tüm malzemeler bitene kadar tekrarlıyoruz. Ancak en üstte sebzelerin kalmamasına dikkat edin. İşlem bittiğinde borcamın üzerine folyo ile kaplayarak 200 derece ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Son 10 dakika kalan folyoyu çıkarıp üzerinin kızarmasını sağlayın. Fırından çıkardıktan sonra 15 dakika bekleyerek dilimlemeye başlayın. Bu şekilde dağılmasını ve hamur olmasını engelleyebiliriz. Yemeğimiz servise hazır.