{ "title": "Patlıcanlı Lazanya", "image": "https://www.lazanyatarifi.gen.tr/images/patlicanli-lazanya-9857.jpg", "date": "21.01.2024 14:33:26", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Patlıcanlı Lazanya, İtalyan mutfağına oldukça sık tercih edilen bir yemek çeşidi olan lazanya, İtalyan'ların oldukça ünlü makarna çeşitlerinden birisidir, birçok şekilde servise sunulabilir ve üzeri kaşar peyniri ile süslenen lazanya isteğe bağlı olarak acılı, baharatlı, soslarla ya da sade olarak yapılabilir. Kıymalı, tavuklu, patlıcanlı ve dönerli lazanya en çok tercih edilen lazanyaların başında gelir. Damak tadına farklı gelecek bir lezzet arayanlar için patlıcanlı lazanya tarifini tavsiye ederim. Bence denemeye değer bu harika tarifin tadına bayılacaksınız.

Patlıcanlı lazanya malzemeler
Beşamel sos için
Patlıcanlı lazanya nasıl yapılır?

Öncelikle patlıcanları iyice yıkadıktan sonra alacalı olarak soyun ve uzunlamasına ince şeritler şeklinde dilimleyerek geniş bir kabın içerisinde alarak acısını çıkması için yarım saat kadar tuzlu suda bekletin. Bu arada geniş bir tavanın içerisine zeytinyağı ilave edip ocağın altını açın ve ince ince kıydığınız kuru soğan ve sarımsağı hafif pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra tavanın içerisine kıymayı da ilave edip iyice karıştırarak kavurun. Kıyma kavrulurken içerisine kabuklarını soyup doğradığınız domatesleri de ilave edip son olarak tuz ve baharatlarını da ekleyip tavayı ocaktan alın. Daha sonra suda bekleyen patlıcanların suyunu süzün ve kâğıt havlu ile iyice kuruladıktan sonra kızgın yağda patlıcanların her iki yüzünü de iyice kızartarak kâğıt havlu serilmiş bir tabağa alın. Ardından bir sos tenceresinde sütü ısıtın ve tereyağını da ekleyip karıştırdıktan sonra azar azar unu da ilave edip sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirdikten sonra ocaktan alın. Tereyağı ile yağladığınız fırın tepsisinin zeminini lazanya ile döşedikten sonra üzerine pişirdiğiniz beşemal sosun yarısını gezdirin ve sosun üzerine rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını serpin. Geriye kalan lazanyaları rendelenmiş kaşar peynirinin üzerini kapatacak şekilde döşeyin ve geriye kalan beşamel sos ve kaşar peynirini üzerine ekledikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Pişen patlıcanlı lazanyayı yaklaşık 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }