{ "title": "Makarna Lazanya", "image": "https://www.lazanyatarifi.gen.tr/images/makarna-lazanya-9926.jpg", "date": "19.01.2024 13:27:36", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Makarna Lazanya, Lazanya İtalyan mutfağına ait bir yemek türüdür. Lazanya İtalyanların meşhur makarna çeşitleri içinde yer alır. Lazanya kalori oranı oldukça yüksek ve besleyici bir besindir. Birçok çeşitte servise sunulan enfes bir yemek olan lazanya özellikle de kaşar peyniri ile süslenerek servis edilir. İsteğe göre acılı ve baharatlı soslar ile de lazanya yapabilirsiniz. En çok tercih edilen lazanya çeşitleri ise kabaklı, ıspanaklı ve kıymalı lazanya türleridir. Lazanya aslında bir pişirme kabının ismidir. Ancak günümüzde lazanya denildiğinde akıla ilk gelen şey makarna yemeğidir. Özellikle de İngilizce konuşulan ülkelerde kelime 'lasagne' olarak telaffuz edilir. Amerika ülkesinde ise lazanya yemeğine 'lasagna' adı verilir.

Makarna Lazanya İçin Gerekli Malzemeleri
Makarna Lazanya Nasıl Yapılır?

İlk önce kıymayı bir tencere içine koyun ve üstüne sıvı yağını da ilave ederek kavurun. Kavrulan kıymanın içerisine suyu, tuzu, sütü, karabiberi, kremayı ve salçayı ilave ederek bir güzelce kaynatın. Daha sonra büyük bir tepsi içine çubuk makarnaları dörtte birini sıra ile açarak tepsi içine dizin. Makarnaların üzerine yapmış olduğunuz kıymalı sostan ilave ederek iyice her yerine yayın. Daha sonra tekrardan makarnaları dizin ve yine kıymalı sostan ilave edin. Aynı bu şekilde tam üç sıra yapın. En üzerine de kıymalı sos olacak buna dikkat edin. Bu şekilde bütün makarnaları yaptıktan sonra tepsiyi önceden ısıtmış olduğunuz 175 dereceli fırına sürün ve yavaş, yavaş pişirin. Ara, ara fırının kapağını açın ve kontrol edin. İyice sosunu çektikten sonra fırından alın ve üstüne kaşar rendesi ilave edin. Makarnanın üstüne kaşar peynirini de serptikten sonra yeniden fırına sürün ve tam beş dakika kadar kaşar peynirinin erimesini ve renginin kızarması için bekletin. Pişen makarnalı lazanyayı fırından çıkarın dilimleyin ve sıcak servis edin. Eğer makarna çiğ kalır ise fırından alın ve kaynamış su ilave edin ve yeniden fırına verin bu sefer pişecektir.

Afiyet Olsun.
" } ] }