{ "title": "Lazanya Yemeği", "image": "https://www.lazanyatarifi.gen.tr/images/lazanya-yemegi-2231.jpg", "date": "19.01.2024 03:29:28", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "
Lazanya yemeği, İtalyan mutfağından Türk mutfağına uyum sağlayan, İtalyan usulü makarna çeşitlerine lazanya denir. Besleyici ve kalorisi yüksek olan bir besin olan lazanya yemeği birçok şekilde yapılabilmektedir. Lazanya makarnaya benzemekle beraber bütün halinde yapraklar şeklindedir. Normalde lazanya yemeği yaparken yaprak lazanyalar suda makarna gibi haşlandıktan sonra kullanılır. Lazanya yemeği zaten yeterince zahmetli olduğundan dolayı biz ön hazırlık olarak lazanyayı haşlamadan nasıl yapabilirsiniz onu tarif edeceğiz. Makarnayı çok seven insanlar olarak emin olun sizde lazanya yemeğini sizde çok seveceksiniz. Lazanya yemeği çok şık ve bir o kadar lezzetli olmasıyla birlikte akşam ana yemeği olmaya aday bir tariftir. Sizde lazanya yemeği yaparken kalıp olarak uzun buton kalıpları tercih ederseniz sofrada daha güzel bir görünüm ve servis kolaylığı uygulayabilirsiniz. Şimdi kademe kademe kıymalı lazanya yemeği nasıl yapılır sizinle paylaşalım.

Lazanya yemeği için gerekli malzemeler
Beşamel sos için gerekli malzemeler
Lazanya yemeği nasıl yapılır?

Tavanın içerisinde zeytinyağı koyup ocağa alın. İçerisine yemeklik doğradığınız soğanları, sarımsakları ilave edin ve pembeleşinceye kadar pişirin. Pişen soğanların içine kıymayı ilave ettikten sonra pişirme işlemine devam edin. Kabuklarını soyup rendelediğiniz domatesi de kıymalı soğanlı harca ekleyin. Domatesler de piştikten sonra içerisine damak tadınıza göre baharat ve tuz ilave edin ocaktan alın. Başka bir tavada beşamel sosunu hazırlamak için yağ ile unu koyup karıştıralım. Unun kokusu geçip rengi çok hafif değişince sütünü ilave edin ve toprak kalmayacak şekilde karıştırın. Tuzunu ilave ettikten sonra çok az koyulaşınca ocaktan alın. Şimdi sıra lazanya yemeğinin bir araya gelmesine geldi. Öncelikle iç harcı üç pay edin. Daha sonra en alt sıraya kıymalı sosu serin, üzerine lazanyayı dizin. Lazanyanın üzerine beşamel sosu iyice gezdirin. Tamamen sürmemeniz halinde lazanya yemeğinin kenarları kuru kalır. Aynı şekilde üç kat olacak şekilde dizin. En üste kalan beşamel sosu dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Kızaran lazanya yemeğinin üzeri kızarınca fırından alın ve üzerine kaşar peyniri koyun. Kaşar kızarınca fırından alıp dilimledikten sonra sıcak olarak lazanya yemeğini servis tabağına aldıktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }