{ "title": "Lazanya Tarifi", "image": "https://www.lazanyatarifi.gen.tr/images/lazanya-tarifi.gif", "date": "19.01.2024 17:21:49", "author": "perihan çolak", "article": [ { "article": "Lazanya tarifi, lazanya hem yapılışı açısından kolay hem de oldukça lezzetli bir yemektir. Şimdi lazanya yapılışı için gerekli malzemeler ve yapılış aşamalarını sıralayalım.

Lazanya Malzemeleri
Beşamel sosu için gerekli malzemeler
Lazanya Üzeri için
Lazanya Nasıl Yapılır?

Tencereye 1 litre sıcak suyu koyun ve lazanyaları da tencerenin içerisinde 5-6 dakika haşlayın. Haşladığınız lazanyaları bir süzgeç yardımı ile soğuk suyun içine alın. Ayrı bir tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ koyun ve yağı kızdırın. Soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Kıymayı tavaya ekleyin ve soğanlarla birlikte kavurun. Bu sırada 2 adet sivri biberin içini temizleyin ve biberi ince ince dilimleyin. Soğan ve kıymaları hafif ateşte kıyma suyunu çekip renk alana kadar yaklaşık 5 dakika kadar kavurun. Ardından doğradığınız biberleri karışıma ekleyin. Kavrulan kıymaların üzerine 1 çorba kaşığı salça ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Domatesi küp doğrayın ve tavaya ekleyip karıştırın. Karabiberi ve tuzu üzerlerine serpin. Beşamel sos hazırlığı için; ayrı bir tencereye zeytinyağı ve unu ekleyip un kokusunu verene kadar kavurun. 2 bardak süt ve 1 su bardağı suyu tencereye dökün. Yeterince tuz ve karabiberi serpin ve karıştırmaya devam edin. Orta ateşte sos kıvamına gelene kadar kaynatın. Sosun altını kapattıktan sonra da 1-2 dakika kadar daha karıştırın. Sosun içine yumurtayı ekleyin ve çırpmaya devam edin. Borcamı fırça ile yağlayın. Kaptaki lazanyaların suyunu süzün. Süzdüğünüz lazanyaları yağladığınız borcamın üzerine borcamda hiçbir şekilde boşluk kalmayacak şekilde yayın. Üzerine hazırladığınız karışımdan koyun. Kıymalı iç harcın üzerine beşamel sostan dökün. Sosun üzerine bir kat daha lazanyayı yayın. İkinci katta da aynı işlemi uygulayın. Lazanyalar bitene kadar aynı işlemi uygulamaya devam edin. En son lazanyaların üzerine hazırladığınız beşamel sostan dökün ve iyice yayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirinden serpin. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 20 dakika pişirdikten sonra ılınması için bekletin. Ardından dilimleyerek servis yapın.
" } ] }