{ "title": "Lazanya Tarifi Oktay Usta", "image": "https://www.lazanyatarifi.gen.tr/images/lazanya-tarifi-oktay-usta.gif", "date": "23.01.2024 03:32:12", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Lazanya Tarifi Oktay Usta, Lazanya, tadı çok merak edilmekte olup bu lezzet bizim kültürümüze İtalyadan gelmektedir. Lazanya bir tür İtalyan makarnasıdır. Lazanya içeriğinde ise peynir, domates, biber, ıspanak, havuç, et sosu bulunan bir yemek türüdür. Lazanyayı bizlerde çok severek yemekteyiz ve güzel bir tat olarak biliyoruz.

Farklı olarak yapılan çesitli lazanyalar vardır bunlar:
Lazanya tarifi için kullanılan malzemeler ise
Lazanya nasıl yapılır?

İlk olarak lazanyaları kaynatmış olduğumuz sade suda beş dakika haşlıyoruz. Haşlanan lazanyaları süzgeçte süzüp bir kenera alalım. Sonrasında brokoli, havuç, soğan, yeşil biber ve sarımsağı teker teker küp şeklinde doğrayıp hazırlamış olduğumuz bir tavada üç dakika kavuralım. Kavrulan bu malzemeleri de bir kenara alalım. Orta büyüklükte bir kaba unu koyup, sütü yavaş yavaş ekliyoruz ve yavaş yavaş çırparak normal ateşte kıvamını alana kadar pişiriyoruz. Bu karışıma tuzu, karabiberi ve pul biberi ilave ederek biraz daha pişiriyoruz. Ocaktan alıp ıspanakları ekleyerek lor peynir ve parmesan peyniri de ekliyoruz. Bunları iyice karıştırıp sonrasında bir fırın tepsisini yağlayarak tepsiye lazanyayı ve onun üzerime hazırlanan karışımı ekliyoruz. En üste de parmesan ekliyoruz. Sonrasında önceden hazırlanan 190 derecede ısıtılmış olan fırına tepsiyi sürerek 180 derecede yarım saat pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra servise sunulabilir.

Afiyet olsun.
" } ] }