{ "title": "Lazanya Sosu", "image": "https://www.lazanyatarifi.gen.tr/images/lazanya-sosu-3671.jpg", "date": "20.01.2024 10:51:21", "author": "funda başlama", "article": [ { "article": "Lazanya sosu yaparken dikkat edilmesi gereken sos miktarlarının dengeli olmasıdır. Aşırı sos kullanılarak yapılan lazanya akışkan olur ve tabağa çıkarırken börek gibi sabit olmayıp dağılır. Az miktarda sos kullanılan lazanya ise çok kuru kalır ve istediğimiz lezzeti elde edemeyiz. Bu nedenle lazanya yapılırken sosların iyi ölçeklendirilmesi önemlidir. Lazanya yaparken iki farklı lazanya sosu kullanılır. Bunlardan birincisi bolonez sos'tur. İkincisi ise beşamel sos. Beşamel sos çoğumuzun bildiği gibi un, süt ve yağ ile yapılır. Şimdi lazanyaya asıl lezzetini veren bolonez lazanya sosu tarifini verelim. Yarım paket lazanya için;