{ "title": "Lazanya Sebzeli", "image": "https://www.lazanyatarifi.gen.tr/images/lazanya-sebzeli-8355.jpg", "date": "20.01.2024 17:12:39", "author": "Yasemin Akdaş", "article": [ { "article": "
Lazanya sebzeli tarifi biraz zahmetli ve zor olmasına rağmen bu zahmete değer nefis bir tariftir. Lazanya hamurlarını haşladıktan sonra buzluğa kaldırıp saklayabilir ve pişireceğiniz zaman bir saat önce çıkarabilirsiniz. Bu işlem lazanya yapımında size oldukça zaman kazandıracaktır. Lazanya sadece sebzeler olmadan beşamel sos ile de hazırlayabilirsiniz. Fırından çıkarttıktan sonra lazanyayı hemen dilimlemeyin. 15 dakika bekledikten sonra dilimlerseniz dağılmayacak ve sunum sırasında daha güzel bir görünüme sahip olacaktır.

Lazanya sebzeli tarifi için gerekli malzemeler

Beşamel sos için
Sebzeler
Diğer malzemeler
Lazanya sebzeli tarifi nasıl yapılır?

İlk önce tüm sebzeleri güzelce yıkayın. Daha sonra brokolileri küçük küçük doğrayın. Daha sonra dolmalık biberleri de küp-küp doğrayın ve brokolilerin üzerine ilave edin. Arkasından büyük bir diş sarımsak ekleyin. Semizotlarını da ellerinizle bölerek diğer sebzelerin üzerine ekleyin. Dereotlarını da ince ince kıydıktan sonra tüm sebzeleri bir tavada biraz zeytinyağı ilave ederek ocak üzerinde orta ateşte biraz kavurun. Kavurduktan sonra biraz su ekleyerek sebzeleri pişirin. Sebzeler piştikten sonra bezelye, patates ve havuçtan oluşan garnitürü sebzelerin üzerine ekleyin.

Beşamel sosun yapımı için öncelikle tereyağını tavada eritin. Ardından yarım su bardağı unu tereyağına ekleyerek bir miktar unu kavurun. 4 su bardağı sütü de yavaş yavaş kavrulmuş una ekleyerek kıvam alıncaya kadar karıştırın. Kıvam alıncaya kadar karıştırmanız çok önemlidir aksi halde un topaklaşmaya başlar. Kapatmaya yakın biraz karabiber ve tuz ekleyin.

Başka bir yerde kaşar peynirini rendeleyin. Daha sonra kare cam fırın kabının altını önce sıvı yağ ile güzelce yağlayın. Ardından biraz beşamel sosu döktükten sonra iki yaprak lazanya hamurunu yan yana koyun. Sonra tekrar üstünü beşamel sosu ile kaplayın. Ardından hazırladığımız sebze karışımını koyun ve sebzelerin üzerine bir miktar kaşar peyniri serpin. Sonra tekrar lazanya hamuru ile kaplayın ve tekrar beşamel sosu ardından tekrar sebze ve kaşar peynirleri koyun. Diğer taraftan fırınınızı 200 dereceye ayarlayarak ön ısıtma yapmaya başlamalısınız. Bu işlemi cam kabı dolana kadar tekrarlayın ve en son üstüne bol bol kaşar peyniri rendesi serpin. Pişirmeden önce bir gece buzdolabında beklerse eğer hamurlar yumuşacağı için pişmesi daha kolay ve daha lezzetli olacaktır. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirdikten sonra veya üzeri kızarınca fırından çıkarın. Fırından çıkardıktan sonra minimum 15 dakika sonra servis yapabilirsiniz. 15 dakika dağılmadan kaptan çıkartılması ve hamur olmaması için beklenmelidir. Lazanya sebzeli tarifi ailenizle ve tüm sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz lezzetli ve çok özel bir tattır.

Afiyet olsun.
" } ] }