{ "title": "Lazanya Sarma", "image": "https://www.lazanyatarifi.gen.tr/images/lazanya-sarma-3770.jpg", "date": "19.01.2024 02:22:41", "author": "RAMAZAN ATAY", "article": [ { "article": "
Lazanya sarma hem lezzeti ile ve hem de sunumu ile oldukça sevilen bir yemektir. Ev hanımlarının özel günlerde vakit ayırıp yapması gereken lezzetli bir sarma türüdür. Bu makalemizde sizlere lazanya sarma yapımı hakkında bilgi vereceğiz. Lazanya sarma malzemelerii ve sarmanın yapılışını anlatacağız. Burada üzerinde duracağımız püf noktaları dikkat etmeniz halinde oldukça leziz bir yemek yapmanız mümkündür. Ben sizlere kıymalı lazanya sarma tarifi hakkında bilgi vereceğim.

Kıymalı Lazanya Sarma Yapımı İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Üzerine ise
Kıymalı Lazanya Sarma Nasıl Yapılır?

İlk olarak boş bir tencerenin içinde suyumuzu ısıtıyoruz. Ardından kaynayan suyumuzun içine lazanyaların hepsini koyuyoruz. Sonrasında ise tuzunu ve 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağını ekliyoruz. İsteyenler zeytinyağı da ekleyebilirler. Yaklaşık olarak 10 dakika boyunca pişmesini bekleyin. Lazanyalarımızın pişme durumun yani kıvamını belirli aralıklarla kontrol etmeniz gerekir. Makarnanın yumuşamışı kadar kıvama gelince ocaktan alınız. Sonra suyun üzerine tutun. Yalnızca 1 çay bardağı kadar suyunu ayırmayı unutmayın. Üzerinde kullanmak için bu su gerekli olacaktır. Lazanyalarımızın hepsini tepsinin üzerine sererek yapışmasını önleyebilirsiniz.

Bir yandan da patates ve havuçları küp-küp doğramaya başlayın. Sıvı yağı belirli bir miktar ısıttıktan sonra bunları üzerinde soteleyin. Hafiften yumuşaması ile salça, bezelye ve kıymayı üzerine ekleyin. Sonrasında ise baharatları da ekleyerek iyice karıştırın. Kıyma pişene kadar kavurmaya devam edin ve belirli aralıklarla da karıştırmayı unutmayın. Pişirmiş olduğunuz lazanyaları ise tam ortadan ikiye ayırın. Her bir lazanyanın içerisine biraz harç koyup rulo haline getirin. Kare büyük borcamı iyice yağladıktan sonra dizmeye başlayın. Diğer tüm lazanyalara da aynı işlemi gerçekleştirmeniz gerekiyor.

Üzerine ise domates sosunu dökmeniz çok farklı bir lezzet elde etmenizi sağlayacaktır. 1 çay bardağı kadar ayırmış olduğunuz lazanya suyu ile domates sosu ile 200 derecelik fırına lazanya sarmalarınızı verin. Arada bir pişip pişmediğine bakınız. Renginin biraz değiştiğini görünce ise üzerine maydanoz ile önceden rendelemiş olduğunuz kaşarı ekleyin. 5 dakika daha pişirin. Bu sayede kaşar da tam olarak yayılacaktır. Biraz soğuduktan sonra lazanya sarmanızı servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }