{ "title": "Lazanya Makarna", "image": "https://www.lazanyatarifi.gen.tr/images/lazanya-makarna.gif", "date": "19.01.2024 21:41:25", "author": "zülfü çakmak", "article": [ { "article": "
Lazanya makarna, Lazanya ülkemizde İtalyan yemeği olarak bilinse de ülkemizde çokça yapılan yemek haline gelmiştir. Yediğiniz de tadı damağınızda kalacak bir yemek tarifini söylüyorum.

Lazanyalı makarnanın malzemeleri
Makarnalı lazanya nasıl yapılır?

Kıymamızı tencereye alıp içine az sıvı yağ ilave edip kavuruyoruz. Kavurduğumuz kıymamızın içine tuz, karabiber, salca, krema, süt ve suyu ilave edip bir güzelce kaynatıyoruz. Tepsiye çubuk makarnaları 4'te birini sırası ilave edip güzelce tepsiye yerleştiriyoruz. Üstüne kıymalı sostan ilave edip güzelce her tarafına yayıyoruz. Sonra yine makarnaları dizip ve yine kıymalı sostan ilave ediyoruz. Bu biçimde üç sıra yapıyoruz. En üstüne kıymalı sos gelecek şekilde kalmalıdır. 175 dereceli önceden ısıttığımız fırına verip ağır ağır pişiyoruz. Fırını açıp arada bir bakalım, baktık ki sosunu iyice çekmiş ise o zaman makarnamızı çıkartıp üzerine kasar rendesi ilave ediyoruz tekrar fırına verip beş dakika daha peynirin erimesini pembeleşmesini bekliyoruz. Pişen makarnalı lazanyamızı çıkartıp dilimlere bölüp sıcak şekilde servis yapıyoruz. Şayet makarnanız yine de çiğ kalır ise fırından çıkartıp kaynamış su ilave ederek yeniden pişirdiğinizde pişecektir.

Afiyet Olsun.
" } ] }