{ "title": "Lazanya Haşlanır Mı", "image": "https://www.lazanyatarifi.gen.tr/images/lazanya-haslanir-mi-833.jpg", "date": "20.01.2024 04:05:48", "author": "Burcu Özgüney", "article": [ { "article": "
Lazanya Haşlanır Mı, lazanya makarna hamurundan elde edilen ince ve yassı plakalardan elde edilen yemeğe ve bu plakalara verilen isimdir. Geleneksel Bir İtalyan yemeği olup daha çok Akdeniz ülkelerinde yapılsa da son yıllarda lezzeti ve yapımının kolay olması sebebi ile tüm dünya da bolca yapılmaktadır. Lazanya geleneksel olarak ülkemizde yapılan erişte gibi İtalya da hanımlar tarafından evlerde hazırlansa da gelişen gıda sanayisi ile hazır olarak marketlerde bulmak mümkündür. Lazanya markasına ve yapılacak tarife göre önceden haşlanarak ya da kuru olarak kullanılabileceği gibi sadece ıslatılarakda kullanılabilir.

Lazanya Haşlanır Mı

Lazanya bir çeşit hamur yemeğidir ve bu sebeple kullanmak için yumuşak hale getirmek gerekir. Özellikle evde hazırlanan ve kurutulan lazanya plakalarını kullanabilmek için bir miktar haşlamak ve yumuşamasını sağlamak gerekebilir. Bunun yanı sıra son yıllarda hazır tüketim ürünleri arasına giren lazanya plakaları birçok markada yerini almıştır ve günlük kullanıma uygun olarak paketlenmektedir. Bu tip lazanyalara instant lazanya denmektedir ve kullanmadan önce ıslatmaya ya da haşlamaya gerek kalmaz.

Lazanya arasına sos ve iç malzemesi koyularak bir çeşit börek gibi hazırlandığı için kullanılacak plakaların inceliği bakımından haşlanmaya gerek duymayabilir. Özellikle hazır alınan lazanya plakaları gayet ince olarak paketlenmektedir ve iç harcını bir miktar sulu tutmak şartı ile haşlamadan kullanıma uygundur.

Bazı lazanya tarifleri, özellikle kullanılacak iç harcının kuru ve partiküllü olması durumunda fırında da pişeceği için kolay yenmesi ve sert olmaması için bir miktar haşlamak ya da sıcak su ile plakaları ıslatarak kullanmak daha faydalı olacaktır.

Ev hanımları tarafından evde hazırlanan lazanyaların fabrika işi lazanyalar kadar ince olamayacağı için kullanmadan önce birkaç dakika haşlamak kullanım kolaylığı sağlayacaktır. Özellikle lazanya kullanmadan önce tek tek haşlanmalı sıcak suda en fazla üç dört dakika tutulmalı ve haşlanan plakaların birbirine yapışması engellenmelidir. Bazı ev hanımları ise kullanmadan önce hamuru yapıp taze lazanya hazırlar, bu durumda lazanyayı haşlamaya gerek yoktur sos ile fırında pişmesi yeterlidir. Özellikle kolay yemek yapmak açısından gross marketlerde satışa sunulan instant lazanyalar ise haşlanmadan direkt olarak sos ile birleşip pişirilmeye uygun olarak üretilir.
" } ] }