{ "title": "Lazanya Çeşitleri", "image": "https://www.lazanyatarifi.gen.tr/images/lazanya-cesitleri.gif", "date": "19.01.2024 11:22:36", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "
Lazanya Çeşitleri, Lazanya peynir, domates, domates sosu, kıyma ya da et sosu ile yapılan bir tür İtalyan lezzeti olarak bilinmektedir. Lazanya makarnadan farklı olarak soslu, sebzeli olarak yapılabilmektedir. Lazanya makarna gibi suda haşlanarak yapılır fakat lazanyayı pişirmek için evimizdeki fırın kullanılmaktadır. Yani lazanya makarna gibi kavrularak yapılmaz.

Lazanyayı güzel bir tat olarak tüketmek içeriğindeki malzeme ve kullanılan soslarla da daha lezzetli bir tat haline getirmek bizlere vazgeçilmez bir lezzet sunmaktadır. Lazanya yapımında farklı malzemeler ve sebzeler kullanıldığı için oldukça çok çeşit olarak yapılmaktadır. Lazanya çeşitlerine değinecek olursak bunlardan bazılarını şöyle sıralayabilmek mümkündür bunlar:
Dönerli lazanya nasıl yapılır?

Dönerli lazanya yapımında kullanılan malzemeler olarak:
Lazanyaları güzelce haşlayıp 5 dakika haşladıktan sonra süzgece alıp iyice süzelim. Haşlanan bu lazanyalardan iki yaprağı alıp yağlanmış olan fırın tepsisine yayarak serelim. Onun üzerine sırasıyla 5 yaprak döner ve 3 dilim kaşar peyniri koyarak en üstede döner ve kaşar peyniri olacak şekilde malzeme bitene kadar sırasıyla tepsiye malzemeler dizilir. Tepsiye sırasıyla dizilmiş olan bu malzemeler üzerine eritilmiş olan tereyağı iyice gezdirilir. Tepsiyi önceden 170 derecede ısıtmış olduğumuz fırında 25 dakika pişirin ve piştikten sonra sıcak olarak ailenize ya da misafirlerinize servis edebilirsiniz.

Ispanaklı lazanya nasıl yapılır?

Ispanaklı lazanya yapımında kullanılan malzemeler:
Ispanaklı lazanyanın üzeri için kullanılan beşamel sos içeriğinde ise.
Ispanaklı lazanyanın yapılışı ise

Ispanaklar temizlenerek güzelce suda yıkanır ve ince ince doğranır. Önceden hazırlamış olduğumuz tavaya doğramış olduğumuz kuru soğanları atıp yağda kavuruyoruz. Sonrasında kavrulmuş olan soğanlara domates salçası ve biber salçasını da ekleyerek ardından tuz, karabiber, pul biber ve suyu ekliyoruz bunları 5 dakika pişiriyoruz. Bir fırın tepsisine haşlamış olduğumuz lazanyalarü diziyoruz üzerine sırasıyla ıspanak ve sos olmak üzere malzemeleri sıralıyoruz. Önceden 170 derecede ısıtılan fırına tepsiyi sürüyoruz 25 dakika pişirerek sonrasında servise sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }