{ "title": "Kıymalı Lazanya", "image": "https://www.lazanyatarifi.gen.tr/images/kiymali-lazanya(1).gif", "date": "19.01.2024 00:18:20", "author": "nimet öğüt", "article": [ { "article": "Kıymalı Lazanya, yemeği İtalya mutfağından gelen bir yemek olmakla birlikte çok çeşitli yapılmaktadır. Lazanya tariflerinde genellikle kıyma, domates sosu ve beşamel sosu kullanılmaktadır. Birçok lazanya arasında bizim Türk mutfağımıza daha yakın olan kıymalı lazanyanın tarifini sizlere aşamalar şeklinde anlatacağım.

Kıymalı Lazanya Malzemeleri (2-4 kişilik)
Kıymalı Harç için
Beşamel sos için
Kıymalı Lazanya Nasıl Yapılır?

İlk önce kıymalı harcımız yapalım. Soğan, biber ve domates küp doğrayıp çok az zeytinyağında soğanları ve biberleri soteleyelim. Ardından kıymayı ekleyip tane tane olana kadar pişirelim. Domates, biber ve domatesleri ekleyip en sonda maydanoz ve baharatını ilave edelim. Beşamel sosunu hazırlayalım. Tereyağı ve unu kavurup azar azar ılık sütü ekleyin ve topaklanmaması için koyulaşana kadar sürekli karıştıralım. Lazanya yapacağımız tepsiyi yağlayalım. En alt kısma hazırladığımız beşamel sosumuzdan sürelim. Üzerine 1 sıra lazanya yapraklarını dizip tekrar beşamel sosunu sürelim. Kıymalı harçtan koyup yayalım. Bu şekilde 5 sıra yapıp veya ne kadar kalınlık istiyorsanız en üste de beşamel sos sürüp, kaşar peyniri rendesi serpelim. 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim. Piştikten sonra kıymalı lazanyayı servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Not: Beşamel sosunu her lazanyaya sürün yoksa sert kalır.
" } ] }