{ "title": "Ispanaklı Lazanya", "image": "https://www.lazanyatarifi.gen.tr/images/ispanakli-lazanya.gif", "date": "21.01.2024 16:01:34", "author": "UFUK DEMİRAL", "article": [ { "article": "Ispanaklı Lazanya Türk mutfağına yabancı bir yemek olduğu için hiç tatmamış olabilirsiniz. Bazılarınız ismini bile ilk defa duyuyor olabilir. Fakat ıspanaklı lazanya çok faydalı ve besleyici bir yemektir. Lazanya İtalyan mutfağından gelen bir lezzet olup bir tür İtalyan makarnasıdır. Kalori oranı yüksek olan ıspanaklı lazanyanın farklı çeşitleri de vardır yani ıspanak dışında bazı sebzelerle birlikte de yapılabilmektedir. Kıymalı lazanya, tavuklu lazanya ve kabaklı lazanya bunların yaygın olan türleridir. Ispanaklı Lazanya yanında enfes sosuyla birlikte yapılmaktadır bu sosun adı beşamel sosudur.

Ispanaklı Lazanya Malzemeleri
Beşamel Sos İçin Gerekli Malzemeleri
Ispanaklı Lazanya Nasıl Yapılır?

Öncelikle ıspanakları güzelce temizliyoruz ve ince ince kıyıyoruz. Daha sonra bir tavanın içinde sıvı yağla birlikte kuru soğanı kavuruyoruz. Soğanlar kızarmaya başladığında içerisine domates salçasıyla birlikte ıspanakları ekliyoruz daha sonra tuz ve karabiberini ekliyoruz. Bir süre bu şekilde karıştırdıktan sonra sıcak su ilave ediyoruz ortalama 3-4 su bardağı yeterli olacaktır. Suyu ekledikten sonra 4-5 dakika kadar pişiriyoruz. Bu karışımımızı bir kenara aldıktan sonra beşamel sosumuzu hazırlıyoruz. Beşamel sos malzemelerini derin bir kaba koyuyoruz ve iyice birbirine harmanlıyoruz. Daha sonra bir bor cama her tarafına yayılacak şekilde beşamel sos döküyoruz. Üzerine haşlanmamış olan lazanyaları diziyoruz ve onun üstünü kaplayacak şekilde ıspanaklı karışımdan döküyoruz ve yine üzerine beşamel sos döküyoruz. Bu işleme elimizdeki tüm lazanyalar bitene kadar sırasıyla devam ediyoruz. Lazanyaların tamamı bitince üzerine ise rendelenmiş kaşar peynirini döküyoruz. Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra orta derecede yanan fırınımıza atıp ıspanaklı lazanyamızı kontrollü olarak yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız lazanyaları sıcak bir şekilde servis edebiliriz.

Afiyet olsun
" } ] }