{ "title": "Fırında Peynirli Lazanya", "image": "https://www.lazanyatarifi.gen.tr/images/firinda-peynirli-lazanya-5570.jpg", "date": "19.01.2024 20:35:43", "author": "Fatma Taşyürek", "article": [ { "article": "Fırında peynirli lazanya, bir çeşit İtalyan yemeğidir. Sizde bu güzel lezzeti tarifimizden faydalanarak yapıp, sevdiklerinizle afiyetle yiyebilirsiniz. Fırında peynirli lazanya hemen hemen her çeşit peynirle yapılabileceği gibi, kıyma, tavuk, mantar ile de yapılabilir.

Fırında Peynirli Lazanya İçin Gerekli Malzemeleri
Beşamel Sosu için
Fırında Peynirli Lazanya Nasıl Yapılır?

Öncelikle lazanyada kullanacağınız iç malzemeyi hazırlamalısınız. Peynir ile diğer malzemeleri karıştırarak iç harcı hazırlayın. Diğer taraftan tepsinin dibini yağlayın. Beşamel sos bu arada pişiyor olmalı. Yaptığınız hazır sos ise paket sosu, sütü ve tereyağını kaynayana kadar karıştırın. Beşamel sosu kendiniz hazırlayacaksanız yapımı şu şekilde:

Tencereye yağı ve unu koyup renk değiştirene kadar hafif pişirin. Üzerine sütü boşaltarak, koyu bir kıvama gelene kadar karıştırın. En son tuz ve karabiberi ilave edip ocağın altını kapatabilirsiniz. Beşamel sos hazır. Diğer taraftan tabanını yağladığımız fırın tepsisinin dibine bir iki kaşık beşamel sos dökün. Tepsinin dibine yayın. Daha sonra lazanya yaprağını tepsinin en altına serin. Üzerine hazırladığınız peynirli iç malzemeden dökün. Lazanya yapraklarının üstünü tamamen kaplamalı. Üzerine kaşar peyniri serpin. Birkaç kat daha bu şekilde lazanya yaprağı, beşamel sos, iç harcı, kaşar peyniri dökerek devam edin. Son kat olan lazanya yaprakları için, iç harç, beşamel sos ve kaşarı döktükten sonra lazanyayı yarım saat dinlendirmeye alın. Dinlendirme işlemi bittikten sonra daha önceden 200-250 derecede ısıtılmış olan fırına tepsiyi sürün. Üzeri kızarana kadar yaklaşık olarak 40 dakika pişirin. Fırında peynirli lazanya servise hazır. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }