{ "title": "Etsiz Lazanya Tarifi", "image": "https://www.lazanyatarifi.gen.tr/images/etsiz-lazanya-tarifi-5141.jpg", "date": "19.01.2024 10:59:40", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Etsiz Lazanya Tarifi, lazanya özellikle etli ya da kıymalı harç ile yapılan çok lezzetli bir yemek çeşididir. Genellikle yetişkinler tarafından sevilen lazanya etsiz olarak da pişirilebilir. İçerisine farklı lezzetlerde besleyici sebzeler eşliğinde hazırlanan etsiz lazanya tarifi herkesin beğenisini kazanacaktır. Özellikle et yemeyen, ancak lazanya yemeğini çok seven kişiler için etsiz lazanya tarifi sizin için bir alternatiftir. Ayrıca ilave edilen beşamel sos ile etsiz lazanya tarifi yapılışı ile oldukça basit ve çok lezzetli bir yemektir.

Etsiz Lazanya Tarifi İçin Malzemeleri
Sebzesi için
Diğer Malzemeleri
Etsiz Lazanya Nasıl Yapılır?

Önce beşamel sosu hazırlamak için orta boy bir tencerenin içerisine yağı ekleyelim. Ardından yağ eridikten sonra unu ekleyelim ve karıştırarak kavuralım. Daha sonra soğuk sütü içine yavaş bir şekilde karıştırarak ilave edelim. En son muskat rendesi ile karabiberi ekleyelim ve koyu bir kıvam alıncaya kadar beşamel sosu pişirelim. Ocaktan aldığımız beşamel sosu soğuması için bırakalım. Beşamel sosun üzerinin kabuk bağlamaması için arada bir karıştırmayı unutmayın. Şimdi sırada sebzeleri hazırlayalım. Bunun için bütün sebzelerin hepsini küp şeklinde olacak şekilde doğrayalım. Sarımsakların kabuklarını soyalım ve incecik doğrayalım. Geniş bir tavanın içine sıvı yağı ekleyelim, ardından doğranmış sebzeleri, kırmızı pul biberi, karabiberi ve tuzu ilave edelim. Sebzeler yumuşayıncaya kadar bir müddet kavuralım.

Sebzeleri kavurma işlemini fırında 200 derecede de uygulayabilirsiniz. Hazır aldığımız lazanyaları tencerenin içine biraz tuz ekledikten sonra kaynayınca makarna haşlar gibi 5 dakika kadar haşlayalım. Haşlanan lazanyaları şoklama etkisi olması için soğuk suyun içine atalım. Suyunu almak için temiz bir havlunun üzerine alalım. Lazanyayı pişireceğiniz kabın dibini sıvı yağ ile yağlayın. Daha sonra çok ince bir kat beşamel sosu sürelim. Üzerine bir kat lazanya hamurunu serelim ve peynir rendesi serpelim. Birkaç kat lazanya döşedikten sonra arasına hazırladığımız sebzeleri döşeyelim. Bütün lazanyalar bitinceye kadar döşeyelim. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 50 dakika kadar etsiz lazanyayı pişirelim. Fırında pişen lazanyayı 15 dakika kadar beklettikten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }