{ "title": "Domates Soslu Lazanya", "image": "https://www.lazanyatarifi.gen.tr/images/domates-soslu-lazanya-2894.jpg", "date": "20.01.2024 10:39:17", "author": "Hüseyin ÇINAR", "article": [ { "article": "
Domates soslu lazanya, Bugün sizlere nefis bir tarif vereceğim domates soslu lazanya bu lezzetli yemeği yapmak için önce marketimizden malzemelerimizi alıyoruz. Daha sonra manavdan aldığımız ilgili malzemelerle tamamladıktan sora lazanyamızı yapmaya başlıyoruz.

Domates Soslu Lazanya için Malzemeleri
Üzeri için
Domates Soslu Lazanya Nasıl Yapılır?

Önce Tenceremizi Ocağın üstüne koyalım içine 2 litre su ekleyelim suyun üzerine yeteri kadar tuz katarak orta harda olan ateşte suyun kaynamasını bekliyoruz. Kaynayan suya hazırladığımız lazanyaları çok yavaş bir şekilde ekleyip haşlayalım daha sonra haşlanan lazanyayı sudan alarak soğumaya bırakıyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken lazanya haşlarken suda çok bekletmeden kıvamında sudan alınmasıdır. Ayrı bir kapta lazanya içi için önceden hazırladığımız; kıyılmış maydanoz ve peyniri itinalı bir şekilde karıştırmalı. Soğuyan lazanyalara iç malzemeyi eşit bir şekilde paylaştırıp, rulo şeklinde sarmalıyız.

Daha sonra sosu için, tencereye zeytinyağı ekliyoruz. Küçük küp şeklinde doğradığımız soğanı ve ezilmiş sarımsağı ekleyerek yağda pembeleşinceye kadar karıştırmalıyız. Daha sonra Kabukları önceden soyulup küçük küp şeklinde doğranmış domatesimiz de ekleyip, tuzunu ayarlayarak orta hardaki ateşte pişirerek soteliyoruz. Suyunu iyice çekince ocaktan alıp, daha önce Rulo şeklinde sardığınız lazanyaların üzerine sosu dikkatli bir şekilde ekliyoruz. Üzerine ince doğranmış kaşar peynirini ekleyerek. Önceden 180 dereceye hazırladığımız fırında eklediğimiz kaşarlar eriyinceye kadar pişirelim yemeğimiz servise hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }