{ "title": "Bolonez Soslu Lazanya", "image": "https://www.lazanyatarifi.gen.tr/images/bolonez-soslu-lazanya-3939.jpg", "date": "19.01.2024 14:51:30", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Bolonez soslu lazanya, Bolonez soslu yapılan ve beşamel sosun da eşlik ettiği bu yemek lezzeti ile bilinen bir yemektir. Özel günlerde genelde sofralarda yer alır. Yapımı oldukça emek isteyen bir yemektir. Fakat lezzeti ile sofrada yorgunluğunuzu unutturacak herkesten takdir toplayacak ve tam not almanızı sağlayacaktır. Misafir alımlarında ana yemek olarak sofralarda bulundurabilirsiniz. Sizde gelen misafirlere kendilerini ayrıcalıklı hissetmelerini sağlamak istiyorsanız mutlaka bolonez soslu lazanya tercih etmenizi tavsiye ederiz. Daha fazla bekletmeden bu eşsiz yemeğin tarifini verelim. İşte bolonez soslu lazanya tarifi. Şimdiden kolay gelsin.

Bolonez soslu lazanya için gerekli malzemeler
Bolonez sosu için
Beşamel sos için
Bolonez soslu lazanya nasıl yapılır?

Öncelikle sosu hazırlamak için kuru soğanı soyarak çok küçük bir şekilde doğrayın. Daha sonra bir tava içerisine zeytinyağını koyarak ocağın altını açın. Zeytinyağı ısınınca içerisine doğranan soğanları ilave edin. Kısık ateşte soğanları iyice kavurun. Kavrulan soğanların içerisine kıymayı ilave edin ve biraz pişirin. Kıyma pişerken sizde domatesi yıkayarak rendeleyin. Sarımsakları soyarak havan içerisinde ezin. Rendelenen domates içerisine ezilen sarımsakları ilave ederek karıştırın. Daha sonra karabiber, pul biber ve tuzu da ekleyerek tava içerisinde pişmekte olan kıyma içerisine ilave edin. Son olarak havucu da ister doğrayarak ister rendeleyerek pişen karışım içerisine ekleyin. Sıcak suyu ekledikten sonra tavanın kapağını kapatarak 20 dakika kadar pişirin. Artık yemeğin beşamel sosunu hazırlayalım. Derin ve küçük bir tencere içerisine tereyağını koyarak kısık ateşte yağı yakmadan eritin. Eriyen tereyağı içerisine unu yavaş yavaş ekleyin. Un kavrulunca içine sütü azar azar ekleyin. Bir taraftan sütü eklerken diğer taraftan hızlı hızlı karıştırın. Kısık ateşte devamlı olarak karıştırarak pişirilen beşamel sos kaynayınca ocağın altını kapatın. Artık borcamı yanınıza alın. Dibine biraz zeytinyağını sürerek 1 kepçe beşamel sosunu yayın. Daha sonra hazırlanan bolonez sosundan da bir miktar tepsi dibine yayın. Lazanya yapraklarını borcama dizin. Daha sonra rendelenmiş kaşar peynirini lazanya yaprakları üzerine serpiştirin. Yine beşamel sosunu ve bolonez sosunu gezdirerek yayın. Sonra tekrar lazanya yapraklarını sererek aynı işlemi tekrarlayın. Bu şekilde devam ederek 5 kat oluşturun. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırına borcamı sürün. 20 dakika piştikten sonra fırından çıkarıp servis yapabilirsiniz. Bolonez soslu lazanya artık hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }