{ "title": "Beşamel Soslu Lazanya", "image": "https://www.lazanyatarifi.gen.tr/images/besamel-soslu-lazanya-3836.jpg", "date": "20.01.2024 08:48:52", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Beşamel soslu lazanya, oldukça lezzetli bir tariftir. Ancak bol kalorili olduğunu da belirtelim. Lazanya bir makarna türüdür. Bununla çok farklı tarifler hazırlayabilirsiniz. İster su böreği ister fırında beşamel soslu lazanya, isterseniz peynirli, kıymalı, ıspanaklı gibi harçlarla lezzetli börekler yapabilirsiniz. İtalyan mutfağında önemli bir yeri olan lazanya yassı ve geniş hamuruyla istediğiniz gibi hazırlanabilir. Yine makarna yapar gibi lazanyaları 1-2 dakika kadar haşlayacaksınız. Ancak mutlaka soğuk suya tutmanız gerekir. Çünkü bir süre daha fırında pişeceği için lazanya hamur olmamalı. Bazı tariflerde lazanya hamurları hiç haşlanmaz. Ama pişmesi için iç harcı daha sulu olarak hazırlanır. Beşamel soslu lazanya akşam yemeğinde tek başına bile ana yemek olarak ikram edilebilir. Oldukça doyurucu ve bereketli bir tariftir. Şimdi tarifimizi birlikte hazırlamaya başlayalım. Kolay gelsin.

Beşamel soslu lazanya için gereken malzemeler
Beşamel sos malzemeleri
Beşamel soslu lazanya nasıl yapılır?

Lazanya hamurlarını kaynayan suyun içinde en fazla 1-2 dakika haşlayın. Bunu sadece lazanya hamurlarının yumuşaması için yapıyoruz. Sıcak suyun içinden alarak lazanyaları hemen soğuk suya koyun. Bu arada sizde iç harcını hazırlamaya başlayabilirsiniz. Geniş bir tavada yemeklik doğranan biberleri ve kuru soğanı zeytinyağında kavurmaya başlayın. Buna dana kıymayı da ilave edin. Kavurmaya devam ederken ezilmiş sarımsakları, rendelenmiş domatesleri de ilave edin. Karışım suyunu çekince tuz ve karabiberini de koyarak harcı lezzetlendirin. En son olarak iç harcına bir bardak sıcak su ilave ederek biraz daha kaynatın.

Şimdi beşamel sosu hazırlayabilirsiniz. Bir tencerede tereyağını eritin. İçinde unu hafifçe kavurun. Buna sütü de ilave ederek iyice topaklanmaması için karıştırın. Sos kaynayınca ocağı kapatın. Dikdörtgen bir borcama önce beşamel sostan biraz dökerek yayın. Üzerine lazanya yapraklarını yerleştirin. Bunların üzerine iç harcından yayın, birazda rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Yine biraz beşamel sos dökerek yayın. Üzerine yine lazanya ve diğer malzemeleri koyun. Bunları lazanyalar bitinceye kadar aynı sırayla uygulayın. Beşamel soslu lazanya tarifinin en üstüne kalan beşamel sosu dökün. Bunu 200 derecede ısıttığınız fırına atın. Biraz pişince üzerine kalan kaşar peyniri rendesini serpin. Biraz daha peynirlerle kızarmasını bekleyerek, beşamel soslu lazanya tarifini fırından çıkarın. Hafifçe ısınmasını bekleyerek, beşamel soslu lazanyayı dilimleyip servisinizi yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }