{ "title": "Beşamel Soslu Lazanya", "image": "https://www.lazanyatarifi.gen.tr/images/besamel-soslu-lazanya-3836.jpg", "date": "20.01.2024 08:48:52", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Beşamel soslu lazanya, oldukça lezzetli bir tariftir. Ancak bol kalorili olduğunu da belirtelim. Lazanya bir makarna türüdür. Bununla çok farklı tarifler hazırlayabilirsiniz. İster su böreği ister fırında beşamel soslu lazanya, isterseniz peynirli, kıymalı, ıspanaklı gibi harçlarla lezzetli börekler yapabilirsiniz. İtalyan mutfağında önemli bir yeri olan lazanya yassı ve geniş hamuruyla istediğiniz gibi hazırlanabilir. Yine makarna yapar gibi lazanyaları 1-2 dakika kadar haşlayacaksınız. Ancak mutlaka soğuk suya tutmanız gerekir. Çünkü bir süre daha fırında pişeceği için lazanya hamur olmamalı. Bazı tariflerde lazanya hamurları hiç haşlanmaz. Ama pişmesi için iç harcı daha sulu olarak hazırlanır. Beşamel soslu lazanya akşam yemeğinde tek başına bile ana yemek olarak ikram edilebilir. Oldukça doyurucu ve bereketli bir tariftir. Şimdi tarifimizi birlikte hazırlamaya başlayalım. Kolay gelsin.