{ "title": "Barilla Lazanya", "image": "https://www.lazanyatarifi.gen.tr/images/barilla-lazanya.gif", "date": "19.01.2024 22:48:41", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Barilla Lazanya, İtalyan mutfağının en sevilen ve en ünlü yemeklerinden bir tanesidir. Çok besleyici ve oldukça da doyurucudur. Dünya üzerinde birçok çeşidi olan lazanyanın bizim damak tadımıza en uygun olanını sizlerle paylaşıyoruz. Kolay gelsin.

Barilla Lazanya Malzemeleri
Beşamel Sos İçin Malzemeleri
Harcı İçin Malzemeleri
Barilla lazanya nasıl yapılır?

Lazanyayı hazırlamaya öncelikle iç harcını yaparak başlıyoruz. Bunun için ilk olarak geniş bir tavanın içine sıvı yağı atıp, ocağa alıyoruz. Kuru soğanları yemeklik şekilde doğrayıp, kızaran yağın üzerine ilave ediyoruz. Soğanlar bir miktar pembeleştikten sonra kıymayı ilave edip, harlı ateşte ve kapağı kapalı vaziyette birkaç dakika pişiriyoruz. Daha sonra üzerine rendelenmiş havuçları ilave edip, birkaç çevirim daha sürekli karıştırarak kavuruyoruz. Havuçlar diriliğini kaybedince rendelenmiş domatesi ve salçayı ekleyip, birkaç dakika daha kavuruyoruz. Tuzunu ve karabiberi de ekleyip karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz.

Başemal sosu hazırlamak için ikl olarak küçük bir tencerenin içine tereyağını atıp bir miktar kızartıyoruz. Daha sonra unu tencereye atıp kaşık yardımıyla ve çok hızlı bir şekilde karıştırıyoruz. Birkaç dakika bu şekilde kavurduktan sonra üzerine sütümüzü yavaş bir şekilde ve sürekli karıştırarak ilave ediyoruz. Sosun dibine çökmemesi ve topaklanmaması için bu aşamada karıştırmayı hiç bırakmamak gerekir. Başemal sos kaynadıktan sonra, kısık ateşte 5.6 dakika pişirip, tencere ocakta iken çırpıcının hızlı ayarında yaklaşık 5 dakika boyunca çırpıyoruz. Daha sonra tuzunu ve kara biberi ilave edip, ocaktan alıyoruz.

Borcam fırın kabının dibini sıvı yağ ile yağladıktan sonra beşamel sos ile tepsinin dibini kaplayacak şekilde yayıyoruz. Üzerine kıymalı harçtan koyuyoruz. Kıymalı harcın üzerini de lazanya yaprakları ile kapatıyoruz. Daha sonra üzerine kaşar peynir serpiştirip, yeniden aynı sıra ile bir kat daha oluşturuyoruz. En son lazanya yapraklarını kapatıp, beşamel sos ile kapladıktan sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştiriyoruz.

200 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Hazır olan lazanyayı fırından çıktıktan 10 dakika sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }